torsdag 21. august 2014

Knekkebrød


Nå som hverdagen er tilbake,
hva med å bake noen knekkebrød?




Ingredienser:

1 pose Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, grov (750g)
6dl vann (fingervarmt)
1dl olje
2ts salt

Slik gjør du:

Bland ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i ca 5min.
Hvis du vil ha tynne og sprø knekkebrød, deles deigen i 3 deler.
Form hver del til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under
TIl tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2.
Da bør steketemperaturen være lavere og steketiden noe lengre.
Legg bakepapir over og rull ut deigen med kjevle/bakerulle.
Det er viktig at deigen får jevn tykkelse.
Fjern det øverste bakepapiret og del forsiktig med en pizzarulle i jevne ruter, ca 16stk

Ett brett stekes nederst i ovnen på varmluft i 30-40 minutter ved 160-180 grader. Ved flere brett kan det v're smart å bytte om på brettene etter halv tid. (steketiden blir noe lengre ved flere brett). NB! Etterstek til slutt de knekkebrødene som ikke er helt stekt i 180grader i ca 10 minutter. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved 160-180 grader i 45-60 minutter.

Kom også innom butikken og få med et oppskriftshefte. Her får du mange gode tips til å bake alt fra rundstykker, pizzabunn, pai, kaker mm..

Ha en riktig fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar!