onsdag 2. september 2015

Hjemmelaget yoghurtis med kokosmelk

Først må en lage yoghurten:

Da tar du 2 bokser kokosmelk og varmer opp til kokepunktet (må ikke koke). Så kjøler du væska ned til ca 40grader. Bland så i 1 ss FOS (eller annet sukker som kan være mat for probiotika) og tar ut innholdet av 4 stk kapsler med probiotika. Bland godt. Putt det på et helt rent glass og sett det til surning. Jeg bruker en helt enkel yoghurtmaskin, hvor blandingen får kose seg i ca 12-14 timer. Det er viktig å ikke titte på, eller røre i blandingen under disse timene. Da blir prossessen ødelagt og du får ikke en tykk konsistens på yoghurten. Men skulle det skje, så bruk den i noe annen matlaging:)

TIPS! Har du igjen yoghurt fra forrige gang, tilsetter du ca 1 dl i blandingen din, før du putter den på glass. Da kan du minske på probiotikakapslene, samt at du ofte får en enda tykkere yoghurt. For de som tåler vanlig yoghurt kan en benytte seg av en annen yoghurt som startkultur istedenfor.


Vil du "jukse" og lage en kjappere variant av yoghurtis, kan du benytte deg av f.eks. gresk yoghurt istedenfor den hjemmelagde. Det som er viktig er at det er en fet type. Det er fettet i isen som er det essensielle. Jo mer fett, jo mindre krystallisering.

Når du har yoghurten klar, er vi kommet til neste del, hvor vi lager isblandingen. Ta yoghurten i en bolle. Bruk bare den tykke delen, hvis den har skilt seg litt. "Den tynne" delen av yoghurten kan du bruke i smoothie ol. når det passer deg i nærmeste fremtid.

I tillegg blander du inn:
2 ss lavkarbomelis
8-10 dråper med stevia
1ss kokosblomstsukker
vaniljepulver etter ønske
jeg ønsket den frisk denne gangen og hadde i litt ferskpresset sitron

Her finnes det veldig mange varianter. Ha oppi det du ønsker av smak.

Smak deg til slik at den blir akkurat slik du ønsker. Bruker du andre typer yoghurtblandinger som ikke er laget på kokos (da blir den naturlig søt) så kan det hende du må søte den ytterligere.


Så er det bare å putte blandingen oppi ismaskinen... og nyte deilig iskrem. Min erfaring hittil er at yoghurtis bør nytes ganske raskt etter at den er laget. Det kan bli litt for hard hvis den skal lagres i fryseren over lang tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar!