Oppskrift på falafler
500g bløtlagte kikerter
2 stk rødløk
3 stk gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 neve frisk persille
2 ts bakepulver
2 ts salt
1 ts paprikapulver
1ts kardemomme
1 ts malt spisskummen
litt pepper, gurkemeie og sitronsaft
kikertmel for å få en fin konsistens på det hele (ca 5-6ss)
Skyll og hell av vannet på de bløtlagte kikertene. Del opp løken og kjør løk og kikerter i en foodprocessor, blender ol. Riv/hakk persillen. Ha i persille, bakepulver og krydder, samt litt kikertmel for å få en fin deigkonsistens. La deigen hvile i 10 minutter og stek en liten prøve, for å kjenne på smak og konsistensen på falaflene. Jeg måtte prøvesteke to ganger for å få den smaken jeg ville ha på de. Flyter de litt utover panna, så ha i litt mer kikertmel. Farsen skal være myk. La den ferdige falafelen få hvile litt, før du skjærer den opp.
Falafel er små runde boller. Men om du ønsker å lage de flatere ol, er det opp til deg. Mange variasjoner i forhold til middag. Smaker fortreffelig sammen med salat, couscous og tzatziki. Eller f.eks. i pitabrød. Lett å ta med seg ferdigstekte falafler på tur også.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du legger igjen en kommentar!