torsdag 20. august 2015

Noen tanker rundt brød


Det sies at Norge er en brødnasjon. Det kan jo hende at det har vært det, og at det fremdeles er det. Jeg ser at flere og flere spiser mindre brød i hverdagen, fordi de rett og slett føler seg bedre da.

Jeg kan tenke meg at noe av gunnen til at det spises mindre brød er:
- Dagsferske ferdigbrød i butikken er ofte uten så mye næring. Flere forteller at de fint kan spise et
   helt brød uten å bli mett
- Mye kjappe karbohydrater, som raskt blir brukt opp i kroppen, slik at en blir fort sulten igjen
-Tilsatt ekstra gluten, for å være luftigere. Noe som flere reagerer negativt på, i forhold til
  intoleranser
- Blir oppblåst
-Mye salt og sukker i brødene
-At ferdigbrødene gir tarmproblemer på sikt

Mine tanker rundt det at det spises mye brød her til lands er:
- lett tilgjengelig
- ligger i matpakkekulturen
- blir brukt i barnehager og institusjoner i stor grad
- lett å smøre med seg brødskiver til lunsj for alle
- lett å like på smak og en blir introdusert for det veldig tidlig i livet

Jeg tenker at brød som en del av kostholdet er fint. Men da mener jeg IKKE det kommersielle brødet på butikken. Deilig hjemmelaget med masse god næring. Da har en mulighet til å eksperimentere med hva som passer for deg og din familie. Men jeg tenker også at det er viktig å spise variert. En trenger ikke å spise brød til hvert måltid. For i utgangspunktet kan en helt fint spise variert, uten brød i det hele tatt. Det er jo tross alt næringen du får i deg igjennom en hel dag og en hel uke som er det viktige.

Hvordan er dine matvaner?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar!