SUNNE
"BIXIT"!
30 STK:
-
12 dl glutenfri havregryn (bløtlagt over natten)
- 250 gram aprikoser (bløtlagt over natten)
- 4 dl tørre havregryn
- 1/2 dl navitas gojibær (grovhakket)
- 1 1/2 dl mandler (grovhakket)
- 250 gram aprikoser (bløtlagt over natten)
- 4 dl tørre havregryn
- 1/2 dl navitas gojibær (grovhakket)
- 1 1/2 dl mandler (grovhakket)
Fremgangsmåte:
1.
Bløtlegg aprikoser og havregryn over natten. Skyll deretter havregrynen godt og
klem ut vann! Jo mer du klemmer ut jo sprøere blir kjeksen.
2. Blend havregryn og aprikos sammen i en blender eller kjøkkenmaskin.
3. Ha deretter i gojibær, hakkede mandler og tørre havregryn.
4. Form deigen som kjeks og stek på 180 grader i ca. 40 min. Når kjeksene er avkjølt dyppes de 1-2 ganger i sjokoladetrekk.
2. Blend havregryn og aprikos sammen i en blender eller kjøkkenmaskin.
3. Ha deretter i gojibær, hakkede mandler og tørre havregryn.
4. Form deigen som kjeks og stek på 180 grader i ca. 40 min. Når kjeksene er avkjølt dyppes de 1-2 ganger i sjokoladetrekk.
SJOKOLADETREKK:
-
1 dl kakaosmør
- 1 dl navitas cacaopowder
- 2 ss rå agavenektar
- en klype himalayasalt
- 1 dl navitas cacaopowder
- 2 ss rå agavenektar
- en klype himalayasalt
5.
Smelt kakaosmør i et vannbad og tilsett resten av ingrediensene. Klare etter 30
min i frysern!
Vi koste oss før sengetid. Jeg med en kopp urtete sammen med en kjekskake, og lillemor med to glass hjemmelaget havremelk til kjekskaken sin. Melken hun lagde selv av de bløtlagte havregrynene smakte så mye bedre enn den vi kjøper, fikk jeg fortalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du legger igjen en kommentar!